Dijous, 31 d'octubre de 2024



Castellano  


III Jornades escriure de Barcelona des de la Perifèria. 2a. jornada: ''Barcelona mirada des de fora, des dels barris al centre''.
acec20/3/2021



(Foto:)
 
13 i 14 d'abril a les 19,00 hores

III Jornades escriure de Barcelona des de la Perifèria

Dia 14 d'abril a les 19,00 hores

Francesc Cornadó dialogarà amb Carlos Zanon i David Castillo

YouTube Canal ACEC   Facebook @ACECatalunya  Instagram @acec_escriptors



Carlos Zanón estudió Derecho, profesión que ha ejercido durante años, e inició su carrera literaria consiguiendo premios de poesía como el Ciudad de Irún. Interesado por el mundo del cine, escribió varios guiones de cortometraje antes de probar suerte dentro de la música dentro del grupo Alicia Golpea. Zanón es uno de los grandes de la novela negra en castellano, su talento no queda restringido a los límites del género criminal. Poeta, novelista, articulista, crítico literario, letrista de Loquillo… y comisario del festival literario Barcelona Negra, cargo que ostenta desde hace tres años.


David Castillo

Va néixer al barri barceloní del Poblenou, però com que tenia asma a l'edat de dos anys, la seva mare, aconsellada pel metge de família, va decidir traslladar-se a Vallcarca, un barri que Castillo es recorda com «un lloc apartat del progrés, colonitzat per barraques». Feia part d'una banda de joves que es barallaven amb la banda del carrer veí. Res de greu, però quan tenia catorze anys, els seus pares van preferir protegir-lo contra el «perill» del carrer i enviar-lo a treballar com a grum en una filial del Banco Ibérico. Després del baxtillerat hi va ser promogut com a auxiliar administratiu. Els seus onze anys al banc els recorda com «Una eternitat, perquè m'hi avorria molt», tot i que aquest període avorrit va inspirar els seus escrits.


Va començar a destacar com a poeta la dècada dels anys 1970 amb publicacions clandestines i contraculturals, tot i que la seva primera obra publicada, tota una declaració de principis, va ser la biografia de Bob Dylan, l'any 1992. Tres anys abans havia estat l'antòleg de Ser del segle, que va reunir les principals veus de la generació dels 80. El van seguir una sèrie de poemaris entre els quals destaca Game over, amb què va guanyar el premi Carles Riba. A continuació va iniciar una etapa com a prosista amb novel·les com El cel de l'infern (premi Crexells 1999)  i No miris enrere,  (premi Sant Jordi del 2001). Ha obtingut tres premis Atlàntida de periodisme i a una antologia de la seva obra poètica a l'italià se li va atorgar el premi Internacional Tratti al millor poeta estranger. En l'any 2020 va tenir el Premi Joanot Martorell de Gandia per la seva narrativa El tango de Dien Bien Phu

D'altra banda, publica articles i ressenyes literàries gairebé des dels seus inicis. Des de 1989 dirigeix el suplement de cultura d'El Punt Avui. Va ser director durant huit anys de la revista Lletra de canvi i ha estat cinc anys professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb el jove poeta Marc Sardà va publicar el llibre Conversaciones con Pepín Bello, que va tenir una gran repercussió crítica.


Francesc Cornadó es arquitecto, ha publicado los libros de poesía: Doble Tall. El Vendrell, March Editor, 2009. Els quatre miralls quadràtics d’en Quadreny. El Vendrell, March Editor, 2010. Doble Filo. Edición digital, HakaBooks, 2010.
Prosa: El caminante y la urraca. Edición digital, HakaBooks, 2010. Sa Ximbomba. Barcelona, Sd·edicions, 2015. Jardí ardent. Barcelona, Sd·edicions, 2018. Del Modern al Postmodern, Sd·edicions, 2020. El silencio de Euterpe, Sd.edicions 2021.
Guión de cine: Beneyto desdoblándose. Diálogos, documental dirigido por Adriana Hoyos y producido por La huella del gato. Publicaciones en Barcarola, revista de creación literaria, Albacete, y en El eco de los libres, Jaca.


Jornadas coordinadas y presentadas por Francesc Cornadó








   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2