Martes, 26 de noviembre de  2024



Català  


Munt de Mots, festival de narració oral, del 16 al 21 d'octubre a Barcelona
VW17/10/2017



(Foto:)
 

El vuitè festival de narració oral Munt de Mots comença avui a la Sala Luz de Gas. El programa d’actes s’allargarà fins dissabte i ocuparà diversos espais culturals de Barcelona. El lema d’enguany, ‘Contes per construir un país’, té una certa relació amb l’actualitat catalana. ‘L’objectiu de la política és fer un món millor, però primer cal imaginar-lo i la narració oral és una bona eina’, explica Rubén Martínez, director del festival. ‘A través dels contes es construeixen noves realitats.’

Malgrat que el mot conte remet automàticament a la infantesa, la narració oral per a adults és un art mil·lenari i per això la majoria d’activitats van adreçades a tots els públics. És el cas de les conferències que es duran a terme a la Biblioteca Vila de Gràcia, que tractaran sobre temes tan diversos com la tradició oral africana o els conflictes en l’adolescència.

Una de les propostes més esperades és la marató de contes infantils, que enguany es farà dissabte a partir de les onze del matí a la Biblioteca Francesca Bonnemaison. ‘Els nens mantenen l’atenció durant les tres hores i potser s’hi quedarien més estona i tot’, diu Martínez. Els assistents a aquest acte poden col·laborar amb el Banc d’Aliments, que recollirà productes a l’entrada.

Entre les activitats adreçades a la mainada, el festival també impulsa la iniciativa Contes als hospitals: paraules sanes. Diversos narradors s’adrecen a les plantes infantils de centres com el de la Santa Creu, Sant Joan de Déu o el Clínic per tal d’acostar la narració oral als qui no poden anar al festival. ‘És una experiència molt gratificant. Els narradors només necessiten el cos i la veu, i per això aquestes activitats es poden dur a terme en hospitals sense cap problema’, assegura el director de Munt de Mots.

Els contes no tenen límits, ni tan sols pel que fa a la llengua. En la sessió Cuentae Linguae, els narradors convidats expliquen els relats en l’idioma del seu país d’origen. L’objectiu és d’arribar a captar l’essència d’una història a través del llenguatge no verbal.

A més a més, el festival procura construir espais per a la comunicació de tu a tu en una societat en què cada vegada es troba més reduïda. ‘Avui dia, els nostres amics són fotos de Facebook o grups de WhatsApp, i no pas veus, abraçades ni cossos’, diu Rubén Martínez.

L’acte inaugural es farà aquest vespre de 20.00 a 22.00 a la sala Luz de Gas, amb entrada lliure. S’hi podran veure actuacions com la del cubà Aldo Méndez i la cantant catalana Meritxell Naranjo.

Programa



   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2