Català - Castellano
¡Asóciate!
Diàlegs en línia amb Gabriel Ventura
Noticia anterior
Noticia siguiente
Diàlegs en línia amb Gabriel Ventura
  11/4/2025



D ia 15 d'abril a las 19,00 hores

Diàlegs en línia

Gabriel Ventura conversa amb Ada Castells de El millor dels mons impossibles. Un viatge al multivers del reality shifting

El millor dels mons impossibles. Un viatge al multivers del reality shifting Un assaig apassionant sobre un fenomen social emergent entre els natius digitals: viure cada cop més en el món virtual que en el real.  Durant la pandèmia molts joves van popularitzar un estrany fenomen virtual: el reality shifting, una pràctica amb què milers de centennials afirmaven haver-se traslladat a universos paral·lels, mentre interaccionaven amb els seus ídols o els seus personatges preferits i experimentaven, a través de les seves consciències i creences, una vida autèntica i real.

Gabriel Ventura (Granollers, 1988) és poeta. El seu treball s'expandeix cap a altres disciplines com la performance o el cinema. Entre les seves últimes publicacions destaquen W (2017), Apunts per a un incendi dels ulls (2020) —poemari que ha donat títol a una exposició al MACBA— o La nit portuguesa (2021), crònica de rodatge de Liberté, pel·lícula d'Albert Serra. També és autor de Passió i cartografia per a un incendi dels ulls, text-acció realitzat al MACBA el 2022. Acostuma a col·laborar amb l'artista Rosa Tharrats, amb qui ha codirigit els curtmetratges Els miracles del mestre Cabestany (2023) i El riu era verd i blau i groc (2024), presentat a Manifesta 15 i Márgenes Festival. Ha rebut la beca Montserrat Roig i ha fet estades en diverses residències literàries, com la Residència Finestres. Les seves obres s'han presentat en festivals i espais com Fundació Brossa, Bombon Projects, Museu Tàpies, Festival Eñe, Festival Veu, Barcelona Poesia, Festival Poesia i +, entre d'altres. Els seus poemes s'han traduït a l'anglès, francès, grec, neerlandès, turc i portuguès. Entre les seves últimes obres destaca la microòpera Aura (2025), creada amb Marina Herlop i Rosa Tharrats i produïda pel Liceu, el MACBA i el CCCB. Actualment és professor a BAU (Barcelona). 

Facebook :  https://www.facebook.com/ACECatalunya/

Youtube ACEC   https://www.youtube.com/c/ACECatalunya





Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat