Toni Benavente García va néixer el fred hivern del 1968 a Barcelona, encara que va viure els primers anys de la seva infància a Játar, un petit poble de Granada. Un escriptor que mai oblidarà els grats records d'aquella època i que plasmarà al llibre Játar. Frontera de civilitzacions. Però també marcaran la seva adolescència els anys viscuts a Barcelona, que ompliran els seus llibres de múltiples referències històriques i literàries.
Va cursar els seus primers estudis en un col·legi de Badalona, del pas pel qual guarda un grat record. Allí van començar a manifestar-se la seva capacitat verbal i les seves aptituds per a tot allò que té a veure amb el llenguatge. Tot i això, la situació familiar i les incerteses en el seu horitzó professional van determinar que s'orientés, per raons pragmàtiques, sense especial vocació, cap a estudis de disseny gràfic. En el pla estrictament laboral, va entrar a treballar al món editorial. El temps no va trigar gaire a demostrar que havia estat una decisió desencertada, encara que aquesta l'ajudaria a trobar el seu veritable camí. Encara que va passar per aquells llocs sense pena ni glòria, com algú aliè i fora de lloc, alguns llibres que van passar per les seves mans, li van descobrir suggeridores nocions de literatura. Gràcies a això, va poder conèixer, encara molt jove, alguns aspectes del món de les lletres que li van causar una gran fascinació.
Es va donar a conèixer com a poeta el 2018 amb la seva primera obra Dissertacions d’un poeta, editada per Gami Editorial. Aquest discret poemari va suposar per a Toni Benavente una consolidació que va obrir pas a tota la seva obra posterior. Ha continuat escrivint poesia, però també assaig i relats curts. Entre els diversos mons de les seves obres, un dels més característics és el camp fantàstic, entès de manera molt personal, al marge de les successives modes o tendències dominants. Toni Benavente considera la ciència-ficció com una extensió de la realitat cap a moltes zones encara enigmàtiques o desconegudes. I això ho demostra clarament a la seva excel·lent novel·la El quadre d'Amadeus. Això no obstant, també és present en tota la seva obra l'estimulant ferment del misteri, de maneres molt diverses, en moltes de les seves pàgines. També i dins la narrativa històrica podem destacar Els Pirates del Vescomtat de Cabrera, una novel·la que ens descriu el món de la navegació i l'exploració dels segles XVI i XVII.
Ha estat finalista a diversos certàmens de poesia com el Certamen Poètic del Montseny o el Certamen Internacional de Poesia Eròtica. També ha publicat poemes, contes i relats curts a diverses obres col·lectives i col·leccions literàries. Com gairebé tots els escriptors, primer va ser un gran lector, tal com ens confessa en una entrevista televisiva, referenciant entre les millors lectures les d'autors com Federico García Lorca, Pablo Neruda o Miquel Martí Pol.
Soci de l'Associació d'Autors i Editors del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO) i de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC).
Segons el poeta Miquel Àngel López, Toni Benavente García és com un gran alquimista, que barreja en un calder totes les seves espècies, plantes i minerals de què disposa i uneix tot aquest material per a crear versos i pensaments màgics que mai deixen indiferents als seus lectors.