Divendres, 22 de novembre de 2024



Castellano  


Dia Orwell 2017. Autoria contra l'autoritat. 5 i 6 de juliol
acec27/6/2017



(Foto:)
 
 
“En un moment en què el debat al voltant de la veritat i el poder es troba en plena efervescència, la novel·la 1984 de George Orwell, màxima expressió de la ficció distòpica, ha tornat a les llistes dels llibres més venuts. El retorn de l'autoritarisme a Occident i la consolidació dels discursos construïts mitjançant fets alternatius subratllen la vigència del llegat d'Orwell i obliguen a seguir pensant categories fonamentals com la llibertat d'expressió, la transparència i el dissens, i la seva transformació en l'entorn digital del segle XXI.”

Dia 5 de juliol a les 18,30 hores
Els atacs a la llibertat d'expressió: Conferència de Timothy Garton Ash
Presentació de: Judit Carrera

La llibertat d'expressió, "oxigen de totes les altres llibertats", viu amenaçada per una contrarevolució antiliberal que pretén revertir els avenços dels últims 30 anys. Així ho adverteix l'intel·lectual britànic Timothy Garton Ash, que en la seva conferència del Dia Orwell analitzarà reptes com l'auge de la censura, el poder de les grans companyies d'internet i la comunicació, el paper de les agències estatals de seguretat o els conflictes entre humor i religió.

Col·laborador de mitjans com The Guardian o The New York Times i historiador expert en règims totalitaris, Garton Ash és autor de Libertad de palabra. Diez principios para un mundo conectado (Tusquets, 2017).

El mateix dia 5 de juliol es farà una ruta literària per la Barcelona de George Orwell en català, castellà i anglès (1,5 h; activitat gratuïta), a càrrec de Nick Lloyd, Fernando Casal i Brendan von Briesen, i Catherine Howley, respectivament.


Dia 6 de juliol a les 18,30 hores
Veritat i ficció en la distopia totalitària. D’Orwell a Bandi. Debat amb Antonio Monegal i Manel Ollé
Lectura de textos Rosa Cadafalch
Presentació de Raffaella Salierno

1984, la novel·la de George Orwell sobre els totalitarismes, ha tornat aquests mesos a les llistes dels llibres més venuts. La improbable victòria de Donald Trump, l’auge de l’extrema dreta a Europa, la confusió permanent entre ficció i realitat... semblen haver ressuscitat els fantasmes del passat. Antonio Monegal i Manel Ollé reflexionaran sobre la ficció del poder absolut a partir de la distopia orwel·liana i la  publicació de L’acusació, una col·lecció de relats sobre la vida a Corea del Nord signada per Bandi, pseudònim del primer autor resident a Corea del Nord publicat a l’exterior.

El món asfixiant i blindat que va imaginar Orwell troba avui el seu paral·lel més paradigmàtic en el règim de Corea del Nord. Allà, l’espectacle permanent que envolta el Gran Líder ha convertit la societat sencera en una obra de teatre en la qual el gest més perillós és el d’assenyalar la frontera entre la veritat i la ficció. Aquesta correspondència entre la distopia orwel·liana i el règim nord-coreà resulta esfereïdora en la lectura de L’acusació. Relats prohibits de Corea del Nord (Edicions del Periscopi, 2017), una col·lecció de relats escrita íntegrament a Corea del Nord i que ha arribat a l’exterior de manera clandestina. A partir de la lectura de fragments a càrrec de l'actriu Rosa Cadafalch, Antonio Monegal i Manel Ollé reflexionaran sobre la relació entre autoria i autoritat, i la vigència avui de la distopia orwel·liana. 

Entrades

 Per consultar-ne els horaris i fer la inscripció, feu clic aquí; per a més informació, podeu seguir a Twitter  i Facebook.


Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre, 5 Barcelona


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2