Per botigues i bars de Barberà del Vallès s'anunciava la “Jornada del Microrelat”, organitzada per la Biblioteca Paluzie i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Barberà del Vallès.
Cartells als carrers i en els aparadors, com en el de la Llibreria Diarium, que exposava una bona col·lecció de llibres de microrelats i contes. De tal manera que, seguint la línia traçada pels cartells exposats com si fos una guia urbana, un podia arribar fàcilment a la Biblioteca Esteve Paluzie, on tindria lloc la presentació de la Jornada i la lectura dels autors convidats.
La Biblioteca Esteve Paluzie, més coneguda com la "Microbiblioteca", també organitza el "Microconcurso", un concurs internacional dedicat exclusivament al microrelat i el premi del qual consisteix en l'edició de les obres seleccionades
Cal ressenyar que la "Microbiblioteca" Esteve Paluzie, des de l'any 2011, ve destacant per la seva labor entorn del microrelat i per estar treballant dia a dia per reunir el fons bibliotecari més ampli i complet del món del microrelat, que és considerat ja com el "quart gènere narratiu" per alguns assagistes, com Irene Andrés-Suárez, professora de la Universitat de Neuchâtel (Suïssa), autora de l'Antología del microrrelato español, 1906-2011 (Ed. Càtedra), i que lamentablement no va poder assistir a aquesta Jornada per una vaga de controladors aeris.
Van participar autors de diferents llocs, vinguts de Granada, Cartagena, Múrcia, Barcelona i altres ciutats. L'escriptor Ginés S. Cutillas, membre de l'equip de redacció de la revista Quimera, es va cuidar de la presentació de l'acte i ens va oferir una mostra de vídeos creats a partir de microrelats seus.
En el col·loqui posterior es va parlar de les característiques del microrelat i es van llegir i van debatre decàlegs i propostes sobre l'art d'escriure, de Gabriel García Márquez, Horacio Quiroga i Borges, entre d'altres, així com uns aforismes sobre el microrelat escrits per Andrés Neuman.