Girbés s’ha pronunciat en aquests termes després de fer-se pública l’anul·lació de la Fira del Llibre de Madrid, la qual s’havia de fer durant el mes d’octubre. El també editor d’Ara Llibres ha explicat que aquest matí s’ha fet una reunió a Barcelona per tractar sobre la Setmana del Llibre Català i que ‘hi ha ganes, il·lusió i necessitat d’organitzar aquestes jornades’. ‘Les volem i ens les mereixem’, ha asseverat.
Durant les setmanes de confinament, el sector ja va concebre la Setmana ‘en el pitjor dels escenaris possibles’ i l’editor assegura que compliran amb totes les normatives que exigeixin les autoritats. Així mateix, Girbés ha recordat que ja es va optar per canviar d’ubicació, al costat del mar i no a la plaça de la Catedral, amb un 25% més d’espai que altres anys.
Tothom que assisteixi al recinte que es muntarà al Moll de la Fusta, al port de Barcelona, es trobaran en una zona ‘perimetrada, en què hi haurà control de temperatura, gels per a les mans’.
Un punt de trobada del sector del llibre en català
Joan Carles Girbés ha insistit que la Setmana, ‘a més de servir perquè tot el sector del llibre en català es trobi, és també un espai calmat per al lector, on mostrar la riquesa del llibre en català i que la cultura és segura’.
En aquest punt, ha precisat que ‘si fem servir un hashtag per dir que la cultura és segura, ara ens toca predicar amb l’exemple i organitzar una Setmana segura i agradable, durant la qual la gent, amb màscara, pugui passejar i gaudir com ho ha fet sempre’.
Un total de dos-cents vint-i-quatre expositors, repartits entre seixanta-sis mòduls, seran presents al recinte, on es presentaran dues-centes vint novetats, així com desenes de títols de fons i cinc-centes capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.
Hi haurà un escenari principal i un espai infantil, que acolliran part de les tres-centes activitats programades, que també tindran lloc en l’àmbit virtual.