Dijous, 21 de novembre de 2024



Castellano  


L’ACEC homenatjarà Antonio Rabinad el proper 25 de maig
4/5/2010



Antonio Rabinad (Foto:Carme Esteve)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya retrà un homenatge, el proper dimarts 25 de maig, a l’escriptor i guionista Antonio Rabinad (1927-2009), Soci d’Honor de l’ACEC. L’acte, que es farà al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, de Barcelona), a les 19.30 hores, consistirà en una taula rodona per parlar de la trajectòria professional i la figura de l’autor, amb la participació de Carme Riera, Enrique Turpin, Fernando Valls, Màxim Pérez i Jordi Gracia.

L’ACEC va nomenar Rabinad Soci d’Honor de l’entitat el 12 de desembre de 2007, juntament amb altres 30 escriptors, en un acte que, segons ressalta Montserrat Conill, presidenta de l’ACEC, “va tenir com a objectiu retre homenatge als autors que, igual que ell, van creure des dels inicis en l’existència i els propòsits de la nostra Associació”. Conill explica que, “com va demanar sòbriament el poeta i narrador Albert Tugues en tenir notícia de la seva mort, tots els qui valorem la literatura i els llibres reclamem un record per a Antontio Rabinad, que va conèixer l’ànima dels barris i la va escriure”.

Petita ressenya
Antonio Rabinad, considerat per molts crítics un dels millors cronistes de la Barcelona de la postguerra, va publicar diverses obres, entre les quals cal destacar Los contactos furtivos (1952), el seu primer llibre, guanyador del Premi Internacional de Novel·la; A veces, a estas horas (1965); El niño asombrado (Premi Ciutat de Barcelona, 1967); Marco en el sueño (1969); La monja libertaria (1985); La transparencia (1986); Memento Mori (1989), aclamada per la crítica com la gran novel·la de la guerra i la postguerra; Juegos autorizados (1997), El hombre indigno (2000) i El hacedor de páginas, la seva última novel·la, publicada el 2004. També és coneguda la seva faceta com a guionista cinematogràfic, amb les col·laboracions amb el director Vicente Aranda en pel·lícules com Tiempo de silencio i Libertarias.


Rabinad va néixer a Barcelona l’any 1927, en una família originària d’Aragó, i va ser contemporani de Carlos Barral i Jaime Gil de Biedma. El seu estil va estar marcat pel realisme, l’humor i el desencant, sempre amb l’adolescència, la guerra i la postguerra com a marcs de la seva obra.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2