Dijous, 21 de novembre de 2024



Castellano  


Renovacions a la Junta de l’ACEC
23/3/2011



Montserrat Conill al moment de votar (Foto:Carme Esteve)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya va celebrar, dimarts  22 de març de 2011, la seva Assemblea general i les eleccions biennals per a la renovació parcial de la Junta Directiva. Després del recompte dels 205 vots emesos, les persones escollides per formar part de la Junta són: Miquel de Palol (163 vots) –que va ser reelegit–; Rodolfo Häsler (152 vots); Gemma Lienas (134 vots); David Castillo (114 vots) –reelegit també–; Ágata Orzeszek (112 vots); Matías Néspolo (112 vots); José Luis Espina (109 vots); Maria Cinta Montagut (104 vots); i Dante Bertini (94 vots), també reelegit. Aquests membres més votats formaran la Junta, amb Pura Salceda (secretària general de l’ACEC); Josep Anton Soldevila (tresorer); i els vocals Ada Castells, Valentí Gómez i Oliver, Lluís Maria Todó i Albert Tugues.

En la propera reunió de la Junta Directiva, que se celebrarà dimecres 30 de març, s’escolliran els diferents càrrecs, entre ells el de la presidència de l’ACEC, ja que Montserrat Conill deixa d’ocupar-lo, després d’exercir durant més de 10 anys com a presidenta de l’entitat.

El comiat de Montserrat Conill com a presidenta
L’assemblea va estar marcada pel comiat de Conill, que emocionada va voler fer un balanç d’aquests deu anys al capdavant de l’ACEC. Com a part positiva, va destacar “la consolidació i l’arrelament de la presència de la nostra entitat al nostre país” i també “l’excel·lent relació que mantenim amb les associacions professionals del nostre sector”. Però en el seu discurs va haver-hí també un toc d’atenció pel “progressiu deteriorament que pateix en el nostre país la noció de propietat intel·lectual i els drets d’autor”. La presidenta de l’ACEC va advertir que “aquest estat d’opinió afecta CEDRO, que està veient amenaçada la seva principal font d’ingressos, la compensació per còpia privada”. Conill va cloure el seu discurs donant les gràcies a tots els membres de la Junta pel seu esforç i interès. “He procurat treballar amb dignitat i rigor”, va dir, “si el balanç es considera positiu, ha estat gràcies al respecte, el suport i la col·laboració que tots aquells que integren l’ACEC sempre i en tot moment m’han ofert”.

Un any 2010 marcat per la reducció d’ingressos  
En el balanç del 2010, la presidenta de l’ACEC va assenyalar sobretot la confirmació de la disminució dels recursos procedents principalment de CEDRO, ja anunciada en anys anterior. Per això, l’any passat va estar marcat per una “política de contenció”, que va obligar l’entitat a prioritzar els serveis assistencials dels seus associats i suprimir algunes de les activitats, com ara les Jornades Poètiques. Conill va destacar la importància de la recerca de finançament extern, com el “patrocini generós de la Fundació Carulla”.

Tot i aquesta austeritat i rigor en les despeses, l’Associació ha afegit sis noves gravacions a l’Arxiu Audiovisual de Poetes i ha creat un web, gràcies a l’ajut de la Dirección General del Libro, Archivos y Bibliotecas, del Ministeri de Cultura, per a difondre aquesta col·lecció a través d’Internet. I també ha creat el Premi José Luis Giménez-Frontín, que en la seva primera edició va reconèixer Enrique Badosa.

Un pressupost incert per al 2011
El pressupost per al 2011 segueix la mateixa línia que el de 2010, és a dir, austeritat i contenció, donant prioritat als serveis per als associats i buscant noves fonts d’ingressos basats en l’esponsorització per a organitzar activitats extraordinàries. Així ho va explicar Josep Anton Soldevila, tresorer de l’entitat, que va ressaltar, però, una diferència respecte l’any passat: “CEDRO ha decidit que no farà una assignació anual, sinó que trimestre a trimestre ens donarà el que correspongui”. Aquesta incertesa provoca que l’ACEC no sàpiga quin és el pressupost total de què disposa, però “hem fet un càlcul del que rebrem, a partir del pagament del primer trimestre, i és semblant al que vam percebre l’any passat”. Soldevila va demanar la implicació de tots els socis, sobretot dels membres de la Junta Directiva, per a cercar finançament extern.

D’altra banda, Pura Salceda, Secretària General de l’ACEC, després d’agrair a Montserrat Conill el treball que ha realitzat durant tots aquests anys, va senyalar la importància d’unir forces entre totes les entitats culturals per tal de lluitar juntes i amb una sola veu en situacions com l’anunci de la Generalitat de retallar el pressupost de Cultura. En aquest sentit, va indicar que s’està treballant en una entitat d’Unió de Creadors i Artistes i va instar els socis de l’ACEC a formar-hi part.



Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2