Català - Castellano
DARSE DE ALTA
Marta  Pessarrodona


Marta Pessarrodona i Artigues (Terrassa, Vallès Occidental, 18 de novembre de 1941) poetea, narradora i crítica literària catalana. També ha conreat l'assaig i el gènere biogràfic.  Ha estat lectora d'espanyol a la Universitat de Nottingham el 1986 i ha coordinat la Comissió Internacional per a la Difusió de la Cultura Catalana, dependent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Té diversos treballs sobre Virginia Woolf i el grup de Bloomsbury, i ha traduït, Susan Sontag, Doris Lessing, Erica Jong, Simone de Beauvoir i Marguerite Duras. La seva poesia, de vegades càustica i una mica lapidària, és realista, sense artifici retòric aparent, sovint sentenciosa i irònica, i sol néixer de la meditació o del record, però amb compromís feminista. Habitualment escriu articles al diari Avui i la revista El Temps. La Biblioteca Mira-sol (Sant Cugat del Vallès) porta el seu nom.

L'any 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Per les seves obres publicades el 2010, el poemari Animals i plantes i els assajos França: gener 1939. La cultura catalana exiliada i L'exili violeta, fou guardonada amb el Premi Nacional de Literatura.

El 2019 va guanyar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes en reconeixement a la seva trajectòria.Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat