El dia 10 de març a les 7,30 de la tarda, va tenir lloc la presentació de Generaciones III, llibre pòstum de Cristóbal Zaragoza en el Aula dels Escriptors de la’ACEC amb la intervenció de Ricardo Fernandez, com a membre de la Junta Directiva de l’ACEC, José Membrive, l'editor d'aquesta obra, Antonio Marzabal, escriptor lligat a la família, Pilar Zaragoza, filla de l'autor i Felipe Aranguren, sociòleg, assagista i poeta.
Va obrir l'acte Ricardo Fernández, donant la benvinguda als participants. L'editor José Membrive va lloar la labor de l'associació i de la Junta Directiva, en la potenciació de la cultura i va assenyalar que la difusió de les obres literàries no sempre està relacionada amb la qualitat. La memòria agraïda als nostres grans literats no és precisament la major virtut de la nostra societat i va acabar assenyalant el caràcter profètic de l'obra que, escrita fa més de vint anys, va saber preveure, des de la crisi econòmica i institucional fins als atemptats de les torres bessones, la inviabilitat de l'estat de les autonomies o la gran especulació empresarial i bancària.
Antonio Marzabal va donar un repàs al suport de grans personalitats a la figura de Cristóbal Zaragoza i al “silenci” oficial decretat pel poder i les grans editorials a l'obra última de l'autor, a causa del seu esperit crític i insubornable.
Pilar Zaragoza va evocar la part humana de l'autor, assenyalant el seu esperit de treball i el seu caràcter obert, que convertien la seva casa en un centre de diàleg entre diferents artistes i generacions.
Felipe Aranguren va assenyalar que la trilogia Generaciones seria en el futur una obra de referència per els qui vulguin conèixer en profunditat la historia real de la nostra segona meitat del segle xx.
L’autor, Cristóbal Zaragoza, assenyala com el sistema ocupa la nostra ment per això sitúa l'acció en un manicomi, per després deixar als personatges orfes d'autor, sols davant un futur absurd.
Cristóbal Zaragoza va predir que el poder estava colonitzant les nostres ments i les nostres institucions que ja no faria falta implantar una dictadura per imposar unes condicions injustes, que l'especulació i el economicisme acabarien per derruir els fonaments sobre els quals s'instaura la justícia.
Estem davant un llibre-mirall d'aquells que serviran de referència a les generacions futures.