Dijous, 21 de novembre de 2024



Castellano  


Santiago Sanz i Misael Ruiz guanyan el XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo
acec1/12/2015



(Foto:sg/mr)
 

Acta de concessió del XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo

GABRIEL HORMAECHEA, secretari del jurat del XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo, en representació de l'Associació Col.legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC), Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) i del Gremi d’Editors de Catalunya, entitats patrocinadores i organitzadores del certamen,

DECLARA

que en el dia d'avui s'ha reunit a la seu social de l’ACEC el jurat del XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo, integrat Gabriel López Guix, traductor i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Parra, traductor i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Sellent, traductor i exprofessor de la Universitat Autònoma de Barcelona i Gabriel Hormaechea, traductor i professor del’IDEC de la Universitat Pompeu Fabra.

Que el jurat desitja fer constar en acta l'excel.lent qualitat de les obres que s'han presentat a la divuitena edició d'aquest premi, que distingeix la traducció al castellà d'obres de qualsevol gènere, originalment escrites en qualsevol de les llengües de la Comunitat Europea, a més del rus.

Que en la seva deliberació final el jurat ha decidit per unanimitat atorgar el XVIII Premi de Traducció Ángel Crespo, dotat amb 3.000 euros, a la traducció de l'anglès de Antología poética de George Herbert, realitzada per Misael Ruiz Albarracín i Santiago Sanz, i publicada per l'editorial Animal Sospechoso.

Barcelona, 12 de novembre de 2015

Santiago Sanz Catalina (Madrid, 1964) Se licenció en Filología Inglesa por la Universidad Complutense de Madrid y prosiguió sus estudios sobre S.T. Coleridge y el romanticismo alemán en la Universidad de Harvard.
Ha realizado numerosas traducciones sobre arte. Ha traducido a George Herbert (Antología poética, Animal Sospechoso, 2014). Actualmente trabaja en un libro de ensayos literarios Las otras Ítacas.

Misael Ruiz Albarracín (Bruselas, 1960). Licenciado en Filología inglesa. Es autor del libro de poesía El hueco de las cosas (Trea, 2010). Ha traducido a R.S.Thomas (Antología poética, Trea, 2008), Clive Wilmer (El misterio de las cosas, Vaso Roto, 2011) y George Herbert (Antología poética, Animal Sospechoso, 2014). Dirige la revista de poesía Mecanismos.

El lliurament tindra lloc el 15 de desembre dins deel marc de ''La nit de l'Edició'', acte organitzat per el Gremi d'Editors de Catalunya

Antologia poètica

...''Misael Ruiz Albarracín i Santiago Sanz han seleccionat, anotat i traduït cinquanta poemes de Herbert, esplèndidament editats per Juan Pablo Roa en Animal sospechoso, l'editorial que ara neix de la revista del mateix nom. Es tracta sens dubte d'un dels llibres més importants que s'han publicat aquest any, no només perquè descobreix al lector espanyol a un poeta fonamental, sinó també per l'oïda, el rigor i l'atenció al detall dels responsables. La traducció sap atendre a qüestions mètriques i desplaçar l'original, creant una música verbal autònoma. En el pròleg, Ruiz Albarracín condensa l'essencial per presentar al poeta. I en les notes, Santiago Sanz amplia amb discreció i saber les eines per interpretar els poemes'''.
Andreu Jaume

L'editorial animal sospechoso estrena la seva marxa per la porta gran, traduint per primera vegada en espanyol els poemes de George Herbert (1593-1633), un dels més destacats representants de la «poesia metafísica anglesa», el màxim representant de la qual va ser John Donne. A diferència de la del seu famós coreligionari, la poesia de Herbert expressa el sentiment religiós i transcendental amb modèstia i senzillesa, a través d'imatges concretes i tangibles. Són poemes que indaguen en les qüestions més profundes de l'ànima humana utilitzant un llenguatge familiar, nítid, allunyat de tot barroquisme. La present antologia recull els poemes que, segons el parer dels antòlogues, «estableixen un diàleg més estret amb la tradició poètica contemporània». Un llibre imprescindible per conèixer l'obra d'un autor de gran importància i influència en la tradició anglosaxona.
Quimera

 

Entrevista
Santiago Sanz i Misael Ruiz Albarracín
 



   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2