Dins dels actes paral·lels de la Setmana de Poesia de Barcelona, al claustre Sant Miquel de la Facultat de Teologia de Barcelona, es va celebrar el primer aniversari de la col·lecció de poesia In-Verso, amb Alfonso Levy a la presentació de l’acte i amb la participació dels poetes publicats a la col·lecció. La poeta Amàlia Sanchís, editora de la col·lecció, va comentar que s’han publicat nou poemaris durant aquests catorze mesos, alguns d’ells d’autors socis de l’ACEC: Felipe Sérvulo, La niña de la colina; José Florencio Martínez, Teseo no saldrá del laberinto; Marta Cecilia Cedeño, Versos en claroscuro; Josep Anton Soldevila, Des del desert; Antonio Tello, O las estaciones; Mònica Maragall, El jardín ausente; Xavier Sabater, Versos, Adversos; y Alfonso Levy, Al calor de los errores; més l’edició d’un poemari artesanal d’Eva Muñoz, Cuaderno de intimidades. L’editora va comentar el disseny gràfic de la col·lecció a càrrec d’Elisabet Rius i va dir estar disposada seguir endavant amb la publicació de poesia de tot gènere: poesia visual, poesia en vers, prosa poètica o poemes en prosa.
Alfonso Levy, a la seva presentació, ens va oferir “una travessia poètica per cadascun dels llibres”, i va citar versos d’Antonio Machado, Rilke, Hölderlin, Robert Walser, Pedro Salinas, Lluís Izquierdo, las Divinas palabras de Valle-Inclán i finalment, una frase de Montaigne: “No hi ha dolor, no hi ha res que no pugui ser compensat mitjançant una hora de lectura”. Després , Rosó Güell va llegir en llatí un poema de Catulo, “la musicalitat del llatí participava en l’acte de celebració de la poesia”, va comentar Alfonso Levy, de la mateixa manera que el soroll persistent d’un helicòpter de la Guàrdia Urbana, que sobrevolava el claustre durant la rua del Barça, havia de ser integrat, va afegir Levy amb ironia, a la música celeste de les esferes.
A continuació, cada poeta va llegir un poema del seu llibre. Amàlia Sanchís va llegir el de Marta Cecilia i Pere Maragall el poema en prosa de Mònica Maragall. Com anècdota, ressenyar que Felipe Sérvulo, abans de llegir el seu poema, va invocar a Karl Marx per amortir el soroll que feien en aquell moment els aficionats del Barça i l’helicòpter. I José Florencio Martínez, per la seva banda, ens va voler obsequiar, a més, amb un breu poema eròtic dedicat al Arcipestre de Hita, que semblava més aviat una profanació del claustre, mentre a dalt, al cel, seguia tronant el motor de l’helicòpter i els clams al Barça.
Finalment, els assistents a l’acte van brindar per la festa poètica amb els poetes i l’editora, entre ells Anna Rossell, Pere Maragall, Carmen Plaza, Carmen Borja, Isabel Mercadé, Gustavo Vega, Goya Gutiérrez, Júlia Bel, Guillem Vallejo, Carles Molins i Francesc Cornadó.